EUROINVENT este singurul eveniment din România, care se desfăşoară cu sprijinul IFIA – International Federation of Inventors Associations şi WIIPA - World Invention Intellectual Property Associations. Este vorba de a 9-a ediţie a Expoziţiei Europene a Creativităţii şi Inovarii care a avut loc la Iaşi în perioada 25-27 mai 2017.

ISIM Timişoara a participat la această ediţie a Expoziţiei, fiind a 4-a prezenţă, în urma unei invitaţii de participare primită din partea organizatorilor.

În ceea ce priveşte conţinutul materialelor de prezentat, în urma unor analize care au avut loc în cadrul institutului, s-a decis participarea la lucrările expoziţiei cu două cereri de brevet de invenţie, înregistrate la OSIM Bucureşti: „Sonotrodă şi nicovală pentru sudarea cu ultrasunete” nr. A/00160/15.03.2017 şi „Metodă de lipire prin frecare cu element activ rotitor (FSS)” nr. A/00254/02.04.2014.

La eveniment a participat însuşi directorul general al ISIM, dl. dr. ing. Nicuşor Alin Sîrbu.

Standul de prezentare al institutului a conţinut cele două cereri de brevet de invenţie, pliante de prezentare a institutului, precum şi exemplare ale revistei editate de institut: BID ISIM – Buletinul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Sudură şi Încercări de Materiale.

Participarea institutului s-a bucurat de interesul vizitatorilor preocupaţi de informaţiile oferite şi de elementul lor de noutate.

Participarea la lucrările expoziţiei s-a finalizat cu jurizarea materialelor prezentate.

Juriul de specialitate, cu o participare internaţională, în urma analizării materialelor prezentate, a decis acordarea unei medalie de aur pentru „Sonotrodă şi nicovală pentru sudarea cu ultrasunete”, autori: Nicuşor Alin Sîrbu, Octavian Oancă, Dan Ionescu şi o medalie de argint pentru „Metodă de lipire prin frecare cu element activ rotitor (FSS)”, autori: Cojocaru Radu; Verbițchi Victor; Dașcău Horia Florin; Boțilă Lia Nicoleta; Ciucă Cristian.

Acordarea acestor medalii reflectă aprecierea membrilor juriului privind valoarea celor două cereri de brevet de invenţie, respectiv o recunoaştere a activităţilor desfăşurate în institut, care au caracter inventiv şi sunt susceptibile de aplicare industrială, privind importanţa proprietăţii industriale în general, ca un element de strategie instituţională.

 

Contact

Întrebări sau sfaturi? Nu ezitați să ne contactați pentru asistență promptă

0256 491 831

/ISIM.Timisoara

© ISIM Timișoara. Toate drepturile rezervate.

Integral Design

Solicită o ofertă

Utilizați acest formular pentru a ne trimite datele dvs. de contact. Vom reveni în cel mai scurt timp posibil cu o ofertă de preț.

  Refresh Captcha