ISIM INSP este un organism de inspecţie de terţă parte (de tip A) care este o structură autonomă în cadrul ISIM Timişoara.

Domenii de activitate:

  • Inspecţii la materiale în formă primară şi semifabricate, ţevi, produse metalice, turnate, atât în domeniile reglementate prin Directive Europene (ex.: PED 97/23 EC), cât şi în cele nereglementate.
  • Inspecţii ale proceselor de sudare şi a tehnicilor conexe.
  • Inspecţia pe bază de risc (Risk Based Inspection - RBI)

Inspecţia constă în examinarea, încercarea, măsurarea şi evaluarea conformităţii cu specificaţiile produsului / procesului inspectat.

Activităţile de inspecţie se desfăşoară pe baza planurilor / programelor convenite şi / sau comunicate clienţilor, cu personal de inspecţie ce are atribuţii specifice şi responsabilităţi tehnice pe domeniile de calificare implicate.

Rezultatele inspecţiei se evaluează în raport cu caracteristicile şi datele de referinţă şi se apreciază măsura în care ele sunt conforme sau neconforme cu acestea. Inspecţia se finalizează cu rapoarte sau certificate de inspecţie.

Documentele emise de către organismul de inspecţie sunt ţinute sub control pe criterii de confidenţialitate, în raport cu părţile interesate. 

Aceste documente pot fi utilizate şi în cazurile în care clienţii solicită unei terţe părţi (alta decât organismul de inspecţie) certificarea conformităţii produselor/proceselor, conform SR EN 45011. 

Beneficiari:

  • Producătorii de construcţii metalice, semifabricate, piese turnate, sau alte produse din oţel
  • Deţinătorii de instalaţii şi echipamente sub presiune sau care funcţionează în condiţii severe de solicitare (temperaturi şi presiuni ridicate)
  • Combinate chimice şi petrochimice care utilizează energia termică / electrică în procesul tehnologic

Informaţii:

    Conducător Tehnic: dr.ing. Alin MURARIU

    Tel. : 0256/491831

    Fax : 0256/492797

    E-mail : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Contact

Întrebări sau sfaturi? Nu ezitați să ne contactați pentru asistență promptă

0256 491 831

/ISIM.Timisoara

© ISIM Timișoara. Toate drepturile rezervate.

Integral Design

Solicită o ofertă

Utilizați acest formular pentru a ne trimite datele dvs. de contact. Vom reveni în cel mai scurt timp posibil cu o ofertă de preț.

  Refresh Captcha