Din dorința de extindere a propriilor competențe și a domenii de cercetare, ISIM a organizat luni, 29.01.2018, un seminar tehnico-științific cu tema: SUDAREA IGIENICĂ A OȚELURILOR INOXIDABILE, având-ul ca invitat pe Dl. Prof.dr.ing. Dumitru MNERIE de la Universitatea POLITEHNICA din Timișoara, actualul ambasador pentru România al organizației internaționale Global Harmonization Initiative (GHI).

A fost prezentată activitatea organizației European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG), care și-a deschis de curând o filială în România. S-au purtat discuții privind posibilități de cooperare cu acest organism, care are printre ariile principale de abordare și proiectarea igienică a echipamentelor și proceselor tehnologice din industriile alimentară și farmacologică. În acest context, au fost prezentate soluții tehnologice de sudare orbitală, în special a țevilor din oțel inoxidabil, cu respectarea tuturor normelor igienice impuse de Directivele europene, pentru garantarea siguranței alimentelor și sănătății populației și s-au purtat discuții referitoare la tematica abordată.

Concluziile discuțiilor au scos în evidență oportunitatea de implicare a unor cercetători din ISIM Timișoara în acțiuni de cercetare fundamentală și aplicativă în direcția sudării igienice, pentru aceasta existând posibilități de dezvoltare a cooperării internaționale, cu facilităţi de accesare a fondurilor europene.

Cu prilejul acestui seminar s-a remarcat hotărârea cercetătorilor din ISIM Timișoara de a-și extinde preocupările, de a-și folosi mai mult experiența, competența și spiritul inovator orientat către soluționarea unor probleme tehnice reale, izvorâte din sfera științelor și tehnologiilor conexe vieții.

Integral Design