EUROINVENT este singurul eveniment din România, care se desfăşoară cu sprijinul IFIA – International Federation of Inventors Associations şi WIIPA - World Invention Intellectual Property Associations. Este vorba de a 9-a ediţie a Expoziţiei Europene a Creativităţii şi Inovarii care a avut loc la Iaşi în perioada 25-27 mai 2017.

ISIM Timişoara a participat la această ediţie a Expoziţiei, fiind a 4-a prezenţă, în urma unei invitaţii de participare primită din partea organizatorilor.

În ceea ce priveşte conţinutul materialelor de prezentat, în urma unor analize care au avut loc în cadrul institutului, s-a decis participarea la lucrările expoziţiei cu două cereri de brevet de invenţie, înregistrate la OSIM Bucureşti: „Sonotrodă şi nicovală pentru sudarea cu ultrasunete” nr. A/00160/15.03.2017 şi „Metodă de lipire prin frecare cu element activ rotitor (FSS)” nr. A/00254/02.04.2014.

La eveniment a participat însuşi directorul general al ISIM, dl. dr. ing. Nicuşor Alin Sîrbu.

Standul de prezentare al institutului a conţinut cele două cereri de brevet de invenţie, pliante de prezentare a institutului, precum şi exemplare ale revistei editate de institut: BID ISIM – Buletinul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Sudură şi Încercări de Materiale.

Participarea institutului s-a bucurat de interesul vizitatorilor preocupaţi de informaţiile oferite şi de elementul lor de noutate.

Participarea la lucrările expoziţiei s-a finalizat cu jurizarea materialelor prezentate.

Juriul de specialitate, cu o participare internaţională, în urma analizării materialelor prezentate, a decis acordarea unei medalie de aur pentru „Sonotrodă şi nicovală pentru sudarea cu ultrasunete”, autori: Nicuşor Alin Sîrbu, Octavian Oancă, Dan Ionescu şi o medalie de argint pentru „Metodă de lipire prin frecare cu element activ rotitor (FSS)”, autori: Cojocaru Radu; Verbițchi Victor; Dașcău Horia Florin; Boțilă Lia Nicoleta; Ciucă Cristian.

Acordarea acestor medalii reflectă aprecierea membrilor juriului privind valoarea celor două cereri de brevet de invenţie, respectiv o recunoaştere a activităţilor desfăşurate în institut, care au caracter inventiv şi sunt susceptibile de aplicare industrială, privind importanţa proprietăţii industriale în general, ca un element de strategie instituţională.

 

Integral Design