Evenimente la care a participat ISIM


Workshop cu ocazia lansării proiectului Cofund MANUNET III, KBS-Weld

În data de 31 Mai 2018 Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Sudură și Încercări de Materiale - ISIM Timișoara a organizat un workshop cu ocazia lansării proiectului Cofund MANUNET III, KBS-Weld: „Knowledge-based system for welded structures and technologies”. 

Evenimentul a avut loc în Sala de conferințe a Hotelului PERLA, Str. Propotop George Dragomir nr. 7-9.

La workshop au participat 35 specialiști din domeniul sudării de la 28 instituții din țară: ingineri sudori și cadre universitare, precum și reprezentanți ai IMM-urilor producătoare de componente, produse sau structuri sudate.

În cadrul evenimentului s-au diseminat activitățile care se vor realiza în cadrul proiectului, rezultatele obținute până în prezent, precum și alte informații importante din tematica proiectului.

>> Site proiect

Sesiunea de informare privind programul de finanțare “Dezvoltarea IMM-urilor din România”

În data de 30 mai 2018 INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN SUDURĂ ȘI ÎNCERCĂRI DE MATERIALE-ISIM TIMIȘOARA, a participat la Sesiunea de informare privind programul de finanțare “Dezvoltarea IMM-urilor din România”

>> Mai multe detalii

Cea de-a 29-a Conferință Internațională de Sudură organizată de Universitatea din Miskolc

În perioada 24-25 Mai 2018 o delegație a ISIM Timișoara a participat la cea de-a
29-a Conferință Internațională de Sudură organizată de Universitatea din Miskolc, Ungaria.

Din partea INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN SUDURĂ ȘI ÎNCERCĂRI DE MATERIALE-ISIM TIMIȘOARA, au participat domnii Dr.Ing. Alin Murariu,Dr.Ing.Horia Dașcău și Fiz.ing. Sandu CÂRSTEȚI.

>> Mai multe detalii

Întâlnire între partenerii proiectului ERASMUS+ 2016-RO01-KA202-024450

În perioada 23-24 Mai 2018 a avut loc la Universitatea din Miskolc, Ungaria cea de-a patra întâlnire între partenerii proiectului ERASMUS+ 2016-RO01-KA202-024450: Implementation of International Guidelines for Risk Management in Welding Fabrication.

Delegat din partea INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN SUDURĂ ȘI ÎNCERCĂRI DE MATERIALE-ISIM TIMIȘOARA, a participat domnul Dr.Ing. Alin Murariu,manager de proiect.

>> Mai multe detalii

ISIM Timișoara a participat la un eveniment „company mission”, la Belgrad

În perioada 22-23.05.2018, ISIM Timișoara a participat la un eveniment „company mission” cu participarea unor IMM-uri și centre de cercetare din domeniul prelucrării metalelor, la Belgrad, cu ocazia Târgului Internațional al Tehnicii și Realizărilor Tehnice, ediția 62. 

>> Mai multe detalii

Adunarea Generală a Asociaţiei Automotivest

În data de 23 aprilie 2018 INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN SUDURĂ ȘI ÎNCERCĂRI DE MATERIALE-ISIM TIMIȘOARA, a participat la Adunarea Generală a  Asociaţiei Automotivest.

>> Mai multe detalii

Ședința Consiliului Institutelor Naționale de Cercetare Dezvoltare din România - CINCDR

În cadrul întâlnirii de luni, 2 aprilie, de la sediul Ministerului Cercetării și Inovării, a fost ales Consiliul Director format din președinte, 3 vicepreședinți, 2 membri și un secretar general.
De asemenea, au fost definite și formate cele cinci comisii de lucru ale CINCDR: 

  • Comisia pentru cercetare dezvoltare și inovare.
  • Comisia pentru calitate și evaluare.
  • Comisia pentru infrastructura de cercetare.
  • Comisia pentru probleme legislative și reglementări.
  • Comisia pentru relații internaținale.

Principalul obiectiv al Consiliului Institutelor Naționale de Cercetare Dezvoltare rămâne crearea cadrului organizatoric pentru propunerea, susținerea și implementarea politicilor de stimulare la nivel național și internațional a activității de cercetare, dezvoltare și inovare în interesul institutelor naționale de cercetare-dezvoltare.

S-a constituit Consiliul Național al Directorilor Generali de Institute Naționale de Cercetare Dezvoltare CNDG-INCD

În data 25 ianuarie, la sediul Ministerului Cercetării și Inovării, a fost semnat Actul Constitutiv al Consiliului Național al Directorilor Generali de INCD-uri. La eveniment a participat Dl. Ministru Puiu-Lucian GEORGESCU.

La acest eveniment ISIM Timișoara a fost reprezentat de către dl. director general Nicușor-Alin SÎRBU.

Consiliul Național al Directorilor Generali de INCD-uri are ca principal obiectiv crearea cadrului organizatoric pentru propunerea și implementarea unor politici de stimulare și susținere la nivel național și internațional a activității de cercetare, dezvoltare și inovare în interesul institutelor de cercetare-dezvoltare.
Cu această ocazie a fost a fost aprobat și semnat Statutul Asociației.

Mai multe detalii puteți obține accesând link-urile:
     www.research.gov.ro
     www.facebook.com/research.gov.ro

Seminar 'Sudarea igienică a oţelurilor inoxidabile', Timişoara 29 ianuarie 2018

ISIM Timişoara a organizat luni, 29.01.2018, seminarul tehnico-științific "SUDAREA IGIENICĂ A OȚELURILOR INOXIDABILE", având-ul ca invitat pe Dl. Prof.dr.ing. Dumitru MNERIE de la Universitatea POLITEHNICA din Timișoara, actualul ambasador pentru România al organizației internaționale Global Harmonization Initiative (GHI). 

A fost prezentată activitatea organizației European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG), care și-a deschis de curând o filială în România.

>> Mai mult

Salonul Cercetării Românești, Bucureşti 25-27 octombrie 2017

Între 25 și 27 octombrie 2017 s-a desfășurat la Palatul Parlamentului o nouă ediție a Salonului Cercetării Românești. Oglinda fidelă a capacității cercetării românești de a produce soluții inovative pentru economia românească. Peste 100 de expozanți din sistemul privat și de stat şi-au expus lucrările.

În semn de recunoaștere a valorii cercetării știintifice românești, Camera Deputaților, a acceptat ca acest eveniment să se țină în premieră la Palatul Parlamentului în sălile Centrului Internațional de Conferințe timp de 3 zile.

>>Mai mult

EUROINVENT, Iaşi 25-27 mai 2017

ISIM Timişoara a participat la a 9-a ediţie a Expoziţiei Europene a Creativităţii şi Inovarii care a avut loc la Iaşi în perioada 25-27 mai 2017.

Juriul expoziţiei a acordat două medalii exponatelor prezentate de ISIM:

  • medalie de aur pentru „Sonotrodă şi nicovală pentru sudarea cu ultrasunete”, autori: Nicuşor Alin Sîrbu, Octavian Oancă, Dan Ionescu
  • medalie de argint pentru „Metodă de lipire prin frecare cu element activ rotitor (FSS)”, autori: Cojocaru Radu; Verbițchi Victor; Dașcău Horia Florin; Boțilă Lia Nicoleta; Ciucă Cristian.

>>Mai mult

Demo Metal Vest 2017, Arad 24-27 mai 2017

ISIM Timişoara a participa la DEMO METAL Vest cu stand propriu. A fost prezentată oferta de echipamente, servicii de cercetare în domeniul sudării materialelor, procedeelor conexe şi încercărilor de materiale.

Standul a fost vizitat de numeroşi participanţi, cărora li s-au oferit informaţii utile despre activitatea ISIM Timişoara.

În cadrul Forumului Demo Metal Vest 2017, secţiunea "Technical Eduaction Traning" a fost prezentată oferta  de formare şi calificare profesională în domeniu a ISIM Timişoara.

 >>Mai mult

Masă rotundă 
"Strategii privind adoptarea politicii naţionale de cercetare-dezvoltare în noul context european şi internaţional"

ISIM a participat la masa rotundă "Strategii privind adoptarea politicii naţionale de cercetare-dezvoltare în noul context european şi internaţional" care a avut loc în data de 25 mai 2017, la Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului – Onco Gen. Centrul este o infrastructură a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Pius Brânzeu", Timişoara.

 >>Mai mult